Kurbanlıkların Bakım Ve Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

Kurbanlık hayvanların bakım ve beslemesine özen gösterilmelidir. Hayvanlara yeteri kadar temiz su ve yem verilmeli, bulundukları ahır ve ağıllar uygun şekilde aydınlatılmalı ve havalandırılmalıdır. Suluk ve yemlikleri temiz olmalıdır. Hayvanlar çok sıcak ve çok soğuk hava şartlarında; ıslak, nemli, havasız, karanlık ve pis zeminli ahır ve ağıllarda tutulmamalıdır. Hayvanlara yeterince kaba yem verilmelidir. Verilen yemler […]
Kümes Hazırlığı ve Üretiminde Dikkat Edilecek Hususlar

Dezenfeksiyon: – Kümesler yüksek basınçlı su ile yıkanarak dezenfekte edilmeli ve zararlı patojenlerin kümes içerisinde oluşan yarık ve çatlaklara yerleşmesini önlemek için bu tip yerler sıva ile kapatılmalıdır. – Altlıkların belirli bir alanda biriktirilerek fermente olmaları sağlanmalıdır. – Kümes temizliği yapıldıktan sonra, serilen yeni altlıkla beraber dezenfeksiyonu yapılmalı, böylece çevresel bulaşma faktörü engellenmelidir. – Kümes […]
Çamlı’dan Sürdürülebilir Üretim ve Üstün Lezzet Ödüllü Balıklar

1983 yılından bu yana, tarım, hayvancılık ve balıkçılık sektörlerinde faaliyet gösteren Çamlı Yem Besicilik, sahip olduğu Deniz Dostu sertifikası (Friend of the Sea) ile ürünlerinin sürdürülebilir oluşuna önem vermektedir. Diğer yandan, Çeşme Ildırı’da yer alan kültür balığı tesisinde yaklaşık 12.000 m2 karasal, 36.500 m2’lik denizsel alanda üretimi yapılan Pınar Balık markalı çipura ve levrek balıkları […]