Yumurta Tüketmemiz İçin 5 Neden!

  • Enerji Verir!

Kas gelişimini desteklemek ve enerjiyi korumak için en faydalı besinlerden olan yumurta, vücudun enerji üretiminin arttırılmasını, karbonhidrat, yağ, protein, vitamin ve mineral gibi besin unsurlarının yeterli ve dengeli tüketilmesini ve içeriğinde bulunan B12 vitamini sayesinde kişilerin stresten uzak durmalarını sağlar. Yumurta sarısında bulunan metiyoninin insanın sinir sistemi üzerinde büyük etkisi olduğundan düzenli olarak tüketilmesi gerekir.

  • B Vitamini Zenginidir!

Kasların ve kalbin normal fonksiyonunu devam ettirebilmesi için gerekli B1 ve B2 vitaminleri, sinir ve sindirim sistemleri tarafından kullanılan B3 vitamini, sağlıklı gelişim için gerekli B5 ve B12 vitaminleri, bağışıklık sistemi için gerekli B6 vitamini ve hücrelerin DNA üretiminde kullanılan B7 vitamini, yumurtada bulunur. Bu vitaminlerin eksiklikliğinde böbrek hastalıkları, diyabet, katarakt, kalp hastalıkları, meme kanseri, kolon kanseri gibi ciddi hastalıklar ile karşılaşılması olasıdır.

  • Demir Seviyesini Arttırır!

Vücudumuz için demir, çok önemli ve gerekli bir mineraldir. Demir eksikliğinin sonucu olarak kişilerde kansızlık, baş ağrısı, sinirlilik ve yorgunluk hissi görülür.  yumurta tüketimiyle minimum seviyeye indirilebilir. Yumurtanın hazmı kolaydır ve anemi tedavisi için de yardımcı olabilir. 

  • Beyin Sağlığını Korur!

Yumurta, zengin kolin içeriğiyle beyin fonksiyonlarının sağlıklı gelişimini ve işleyişini sağlar ve hafızayı geliştirir. Hücre yapısının korunması ve yağların karaciğere taşınması gibi önemli fonksiyonları olan kolin, sağlıklı beyin yapısı için çok önemlidir. Eksikliğinde damar tıkanıklığı, karaciğer ve nörolojik hastalıkların görülme sıklığı artar.

  • Bağışıklık Sistemini Güçlendirir!

Yumurta, vitamin ve mineral içerikleriyle doğal yollardan bağışıklık sistemini güçlendirir. Besin maddeleri açısından çok zengin olup, A vitamini ve D vitamini içerikleriyle vücudun dirençli hale gelmesini sağlar, birçok besin eksikliğini giderir ve insan sağlığına şifa kaynağı olarak kabul edilir. D vitamininin neredeyse %40’ını karşılarken bağışlık sisteminin hastalıklarla mücadelesine büyük katkı sağlayan A vitamini, yumurtada yeterince bulunmaktadır.