Çamlı Buzağı Maması Nasıl Hazırlanır?

Çamlı Buzağı Maması;

  • %22 Protein , %17 yağ oranına sahiptir.
  • Probiyotik katkılıdır.
  • Yüksek kaliteli süt proteini içerir.
  • İçerdiği hindistan cevizi yağı sindirimi kolaylaştırır.
  • Direkt kullanılabilir enerji kaynağı olduğundan buzağıların büyümesine katkıda bulunur ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Suda kolay çözünür, bu sayede kova veya makine ile beslemeye uygundur.

Hazırlanma Şekli:

Yaklaşık 42 0C’deki 8 litre su içinde 1 kg buzağı maması eritilmelidir. Buzağı maması 38 0C’de içirilmelidir. Hazırlarken mama önce sıcak su ile lapa hale getirilir ve sonra sıcak su ile seyreltilir. Buzağılar her 10 kg canlı ağırlıklarına karşılık 1 kg ana sütü veya buzağı maması ile beslenmelidirler. Bu mama yanında temiz kuru et, buzağı yemi ve serbest miktarda  su verilmelidir.

Çamlı Buzağı Maması 3. gün itibariyle kullanılmaya başlanabilir. 4. Haftadan itibaren serbest olarak mısır ve ot silajı bulundurulmalıdır. Yem alamı 1,2-1,5 kg’a ulaştığında Çamlı Buzağı Maması kesilebilir.

Besleme Önerisi:

  • 1-2. gün 4*1,5 / Kolostrum, 3-4.gün 3*1,5 /, 5-8.gün 2*2,5/ Kalvolac
  • 14.gün 2*2,5 / Kalvolac
  • 3-6.hafta 2*3 / Kalvolac
  • 7. ve 8.hafta 2*2,5 / Kalvolac
  • 9.hafta 2*2 / Kalvolac
  • 10.hafta 1*2 / Kalvolac
  • Gerekirse sonra 1*2 / Kalvolac