Hayvan Beslenmesinde Portakal Kabuğunun Önemi Nedir?

Genellikle Güney Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgesinde yetişen ve herkesin severek yediği, C vitamini deposu olan portakalın kabuğu aslında hayvanlar için çok yararlı. İnsanların hiç bir zaman yemeyi arzu etmeyeceği kalın, keskin aromaya sahip portakal kabuklarının inekler için leziz bir atıştırmalık olacağını kim bilebilir ki?

İnekler bu portakal kabuğu sayesinde yalnızca iyi oranda selüloz ve vitamin almakla kalmayarak, aynı zamanda kabuktaki esansiyel yağlar sayesinde antimikrobiyal (mikrop öldürücü) destek de almış oluyorlar. Özellikle antimikrobiyal kısmı dikkat çekici. Çünkü portakal kabuğunda bulunan bir bileşen ( d-limonene) temizlik ürünlerinin bir çoğunda antimikrobiyal olarak kullanılır. Yetişkin ineklerin 30 gram rumen sıvısında 1 trilyondan fazla mikrop barındığı düşünüldüğünde temizlenmesi gereken çok şey olduğu fark edilebilir.