Süt İneklerinin Geçiş Dönemi Bakımı ve Beslenmesi

Gebeliğin son dönemi ile laktasyonun ilk dönemi arasındaki zaman, ‘Periparturient Dönem’ ya da ‘Geçiş Dönemi’ olarak adlandırılır. Bu dönem, pratik olarak doğumdan önceki 3 hafta ile doğumu takip eden... Devamı...
Süt İneklerinin Geçiş Dönemi Bakımı ve Beslenmesi Mesut Güner

Sığırlarda Sıcak Stresi

Sıcaklık stresi, hayvanların yaşamlarını ve optimum verim düzeylerini sürdürebilmesi için gerekli ortam sıcaklıklarının ve nemin yüksek seyrettiği durumlarda hayvanların buna verdiği tepkilerdir. Yaz aylarında... Devamı...
Sığırlarda Sıcak Stresi İbrahim İnce

Optimum Denge’de Olmak

Gün geçmiyordu ki hayattan yeni birşeyler öğrenmeyelim... Her yeni gün, insanların önünde açılan yeni kapılar demekti ve bizler, bu yolda kendimize yeni bilgiler ve farklı deneyimler katarak gelişiyorduk...Şubat... Devamı...
Optimum Denge’de Olmak İdil Yengil


Kaizen İle Sürekli Değişim, Kısa Vadede İyileşme, Uzun Vadede Gelişme

Kaizen, Japoncadaki ‘KAİ’; değişim ile ‘ZEN’; daha iyi anlamına gelen kelimelerin birleşiminden oluşan, “sürekli değişim” anlamına gelir. Kısaca; makinaların üretiminde harcanan zamanın ve maliyetin yavaş,... Devamı...
Kaizen İle Sürekli Değişim, Kısa Vadede İyileşme, Uzun Vadede Gelişme Burak Demirkollu

Damızlık Süt Sığırı İşletmelerinde Kaba Yem Yönetimi ve Önemi

Ülkemiz şartlarında gerek hayvan sağlığı gerekse işletmelerin karlılık ve devamlılığını belirleyen en önemli unsurların başında; kaba yem temini ve yönetimi gelmektedir.Özellikle son yıllarda kaba yem... Devamı...
Damızlık Süt Sığırı İşletmelerinde Kaba Yem Yönetimi ve Önemi Hasan Alçın

Yönetim Raporlaması

Yönetim Raporlaması Nedir?Raporlama, genel olarak bir iş sürecinin sonucunun, ilgili kişilere, önceden belirlenmiş olan bir formatta bildirilmesi olarak tanımlanmaktadır. Finansal raporlama ise belirli... Devamı...
Yönetim Raporlaması Süleyman Güler

Su Ürünlerinde Yeni Trendler

Ülkemizde, yıllara göre değişkenlik gösterse de yıllık ortama 500 bin ton su ürünleri üretimi yapılmakta, üretimi yapılan ürünler taze veya işlenmiş olarak tüketime sunulmaktadır. Üretim sırasında işletmelerde,... Devamı...
Su Ürünlerinde Yeni Trendler Şeyma Tarkan