Avrupa'da Ege Ruhu!

Türkiye’de ilk entegre kültür balıkçılığı tesisini kuran ve ilk kültür balığı üretimini gerçekleştiren Çamlı, 24-26 Nisan 2012 tarihlerinde Brüksel’de düzenlenen dünyanın en büyük su ürünleri fuarı , European Seafood Exposition’a katıldı. Çamlı, ‘’Ege Ruhunu Hisset’’ konsepti ile fuar ziyaretçilerine Ege Denizi açıklarında yetiştirilen Pınar Balık markalı ürünlerini sergiledi.

Çamlı, 2011 yılında İzmir Işıkkent’te kültür balığı işleme ve paketleme tesisinin faaliyete geçmesi ile taze soğutulmuş, dondurulmuş ve füme ürünleri de portföyüne katarak, balık işinde tam entegre yapıya kavuşmuş, ileri teknolojiyle ürettiği katma değeri yüksek deniz ürünlerini yurtdışındaki tüketicilerle de buluşturmaya başlamıştır.

Türkiye’de birçok ilki gerçekleştirmiş olan sanayici Sn. Selçuk Yaşar’ın girişimleri ile Çeşme’de çipura-levrek üretimi ile start alan kültür balıkçılığı sektörü, son 10 yılda büyük gelişim göstermiş ve Türkiye, Avrupa’nın en büyük ikinci su ürünleri tedarikçisi konumuna gelmiştir. Su ürünleri sektörünün en büyük pazarı konumundaki Avrupa’da gerçekleştirilen fuarda, Çamlı farklı ülkelerden gelen müşteriler ile buluştu.

Dünya su ürünleri pazarındaki en önemli oyuncuların buluştuğu Avrupa Deniz Ürünleri Fuarı’nda hem taze hem de dondurulmuş ve işlenmiş balık ürünleri ile yer alan Çamlı, fuar sonucunda ihracat hacmini arttırmayı ve özellikle Kuzey Avrupa ve Ortadoğu pazarlarında büyümeyi hedeflediğini belirtti.