Pınar Balık’tan Canlı Yem Üretimi Eğitimi

4 – 7 Mart tarihleri arasında Çeşme Ildırı’da bulunan Pınar Balık Üretim Tesisi’nde Orta Asya Ülkeleri’nden gelen katılımcılarla canlı yem üretimi eğitim programı düzenlendi.

Orta Asya bölgesinde iç sulardaki balık yetiştiriciliğinde canlı yem yetiştiriciliğinden kaynaklanan eksikliklerin geliştirilmesine dayalı eğitim programı, Türkiye’nin ilk deniz kuluçkahanesine sahip Pınar Balık ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliği ile gerçekleştirildi. Ar-ge Uzmanı Şeyma Caner Tarkan, bu eğitim programı ile katılımcıların işletmelerine ve ülkelerine döndüklerinde öğrendikleri uygulamaları hayata geçirmelerini, kamu ve özel sektörde gerekli iyileştirilmeleri sağlamalarını hedeflediklerini belirtti. Teknik bilgileri uygulamalı olarak aktaran Pınar Balık’ın deneyimli üretim, ar-ge ve kalite uzmanlarının yanı sıra FAO Orta Asya Balıkçılık ve Akuakültür Bölgesel Programı Uzmanı Doç Dr. Özgür Altan, Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tahir Atıcı ile Yrd. Doç Dr. Serpil Serdar tarafından seminerler verildi.