Pınar Balık’tan Yine Bir İlk

Pınar Balık’ın Çeşme’de bulunan çipura ve levrek üretim tesisleri, Türkiye’de ilk kez yavru üretiminden paketleme aşamasına kadar tam entegrasyonda çevresel etki değerlendirmesinden tam not olarak tüm dünyada deniz ve okyanuslardaki habitatın korunmasını amaçlayan ve kar amacı gütmeyen sivil toplum örgütü olan Friend of The Sea tarafından Deniz Dostu olarak belgelendirildi.

Türkiye’de ilk entegre kültür balıkçılığı tesisini ve ilk kültür balığı üretimini gerçekleştiren Pınar Balık, üretim yaptığı alanlarda doğal deniz yaşamına zarar vermediğini ve sürdürülebilir üretim yaptığını bir kez daha kanıtladı. Çevresel etki değerlendirmesinden tam not alarak geçen Pınar Balık, yetiştiriciliğin çevresel etkisini kontrol altında tutarak doğal yaşam üzerinde iz bırakmadan, deniz tabanını etkilemeden, hiçbir büyüme hormonu kullanmadan çipura ve levrek üreterek sektörde fark yaratıyor.