Üstün Lezzet Ödülü İkinci Kez Pınar Balık’ın!

Merkezi Belçika’da bulunan International Taste & Quality Institute (iTQi - Uluslararası Lezzet ve Kalite Enstitüsü) tarafından her yıl düzenlenen ve 2005 yılından bu yana 130’u aşkın ülkeden 10.000’e yakın ürünün değerlendirilerek lezzet ve kalite ödüllerinin sahiplerini bulduğu tören, bu yıl 11 Haziran 2018 tarihinde Brüksel’de gerçekleşti.

Türkiye Aşçılar Derneği’nin de üyesi olduğu bağımsız bir kuruluş olan iTQi’ye dünyanın dört bir yanından gönderilen yiyecekler ve içecekler; alanında deneyimli, yetenekli ve sıradışı özelliklere sahip 175 uzman şef tarafından kör tadım testleri ile değerlendirilerek dijital uygulamalar üzerinden puanlandırıldı. 2018 yılı Üstün Lezzet Ödülleri, değerlendirmeler sonucunda ödül almaya hak kazanan kuruluşlara Brüksel’de düzenlenen törende dağıtıldı.

1983 yılından bu yana, tarım, hayvancılık ve balıkçılık sektörlerinde faaliyet gösteren Çamlı Yem Besicilik, Yaşar Holding güvencesi ile ürettiği Pınar Balık markalı çipura ve levrek balıkları için ikinci kez “Üstün Lezzet Ödülü” alarak 3 yıl boyunca International Taste and Quality lisansına sahip olmaya hak kazandı.

Türkiye’nin ilk entegre kültür balıkçılığı tesisini kurarak sektöre birçok ilki kazandıran Çamlı Yem Besicilik, Türkiye su ürünleri sektörünü ABD, Avrupa, Rusya ve Orta Doğu pazarında temsil etmekte ve taze balık ürünleri kategorisinde 25 Milyon Dolar ihracat ile Türkiye ekonomisine katkı sağlamaktadır.

Lezzette mükemmellik ve yüksek kaliteyi hedef alarak çalışmalarını sürdüren Çamlı Yem Besicilik’in Pınar Balık markalı taze balıkları, yurtiçinde tüm Metro Market’lerde ve başta İstanbul olmak üzere Migros, Macro Center ve Carrefour zincir mağazalarında tüketiciler ile buluşuyor.