Türkiye’de Kültür Balıkçılığının Öncüsü Çamlı Yem Besicilik, Yeni Yatırımıyla 55 Milyon Balık İşleyecek!
Türkiye’de kültür balıkçılığının öncüsü olarak 1983’ten bu yana sektöre yön veren Çamlı Yem ve Besicilik, İzmir Bornova’daki yeni tesisini faaliyete geçirerek üretim kapasitesini yıllık 55 milyon adet kültür balığı işleme ve paketleme seviyesine yükseltti.
Bu modern yatırım, hem yurt içi pazarımıza daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmamıza hem de ihracat portföyümüze İngiltere ve Tayland gibi önemli pazarları ekleyerek, 20’den fazla ülkeye %80 ihracat oranıyla 28 milyon USD değerinde ihracat gerçekleştirmemize olanak tanıyor.
Artan dünya nüfusu ve hayvansal protein talebine dikkat çeken Çamlı Yem Besicilik Genel Müdürü Tunç Tuncer: “Ülkemiz su ürünleri üretimi ve ihracatında dünya genelinde önemli bir konuma sahip. Türkiye, özellikle levrek ve çipura gibi türlerde Avrupa pazarında lider konumda. Yeni tesisimiz ile birlikte hem iç pazardaki tüketicilerimize daha hızlı ve kaliteli hizmet sunacağız hem de dünyanın birçok ülkesine yönelik ihracat faaliyetlerimizi arttıracağız’’ diye konuştu.
Çamlı Yem Besicilik olarak, inovatif ve sürdürülebilir çözümlerimizle uluslararası pazarlarda etkinliğimizi artırmaya devam ediyoruz!