İçeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde zihin gelişiminde etkisi büyüktür. Hafıza kaybını ve unutkanlığı azaltır. Özellikle hamilelik dönemlerinde bebeğin beyin gelişimi için haftada en az 2 kere tüketilmesi önerilmektedir.
Kandaki yağ düzeyinin dengelenmesini sağlayan Omega-3 içeriği ile kalp ritmini düzenler ve kalp krizi riskini önlemeye yardımcıdır. Düzenli balık tüketimi, olası kardiyak aritmileri önleyerek kalp-damar hastalıkları sonucu karşılaşılan ölüm oranlarını azaltmaktadır.
Depresyon ilaçlarının çoğunda bulunan Omega-3 yağı, bağışıklığı güçlendirerek sinir sisteminin dağılmasını önler. Bu yağlar, depresyon tedavisi gören kişilerde doğal antidepresan görevi görür.
Çipuranın içeriğinde bulunan demir ve kalsiyum, kemiklerin güçlenmesinde oldukça etkilidir. Protein kaynağı olduğu için kas gelişimine, düşük karbonhidrat oranı ile de sindirim sistemine faydalıdır.
Kış aylarında sık sık rastlanan grip ve soğuk algınlığı, yağ asitleri içeren balık sayesinde önlenmektedir. Haftada minimum iki kez tüketildiğinde bünyeye sağlık kazandırır.
Protein doku oluşumunda ve hücrelerin yenilenmesinde büyük rol oynamasının yanında; vücutta yağ birikmesini önleyerek felç ve kanser riskini azaltır. Ayrıca, yüksek tansiyonu önler. Kaliteli yağ içeriği sayesinde damarları tıkamaz. Bol miktarda A vitamini ve fosfor içeriğiyle göz sağlığı için de çok yararlı bir besindir.
Duyuru ve haberlerimizi takip etmek için e-bültenimize kayıt olunuz.