Türkiye’de ilk entegre kültür balıkçılığı tesisini kuran ve ilk kültür balığı üretimini gerçekleştiren Çamlı, 23-25 Nisan 2013 tarihlerinde Brüksel’de 21. düzenlenen dünyanın en büyük su ürünleri fuarı , European Seafood Exposition’a katıldı. 140 ülkeden 1600’den fazla firmaya ev sahipliği yapan fuara Çamlı, ‘’Enjoy the richness of the sea!’’ konsepti ile fuar ziyaretçilerine Çamlı Denizden ve Pınar Balık markalı ürünlerini sergiledi. Dünya su ürünleri pazarındaki en önemli oyuncuların buluştuğu Avrupa Deniz Ürünleri Fuarı’nda hem taze hem de dondurulmuş ve işlenmiş balık ürünleri ile yer alan Çamlı, fuar sonucunda ihracat hacmini arttırmayı ve özellikle Kuzey Avrupa ve Ortadoğu pazarlarında büyümeyi hedeflediğini belirtti.
Türkiye’de birçok ilki gerçekleştirmiş olan sanayici Sn. Selçuk Yaşar’ın girişimleri ile Çeşme’de çipura-levrek üretimi ile start alan kültür balıkçılığı sektörü, son 10 yılda büyük gelişim göstermiş ve Türkiye, Avrupa’nın en büyük ikinci su ürünleri tedarikçisi konumuna gelmiştir. Su ürünleri sektörünün en büyük pazarı konumundaki Avrupa’da gerçekleştirilen fuarda, Çamlı ürün çeşitlerini ve katma değerli ürünlerini farklı ülkelerden gelen ziyaretçilere tanıttı. Türkiye’de ilk defa, fırına sürülebilen alüminyum tepside el değmeden pişirme yöntemi ile sadece 15 dakika gibi kısa bir sürede kılçıksız, kokusuz, bulaşıksız balık keyfini yaşatan baharatlı levrek/çipura fileto ürünleri ile katkı maddesi içermeyen %74 balık etinden oluşan fish burger ürünleri pişirilerek standa gelen ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Su Ürünleri Tanıtım Grubu’nun daveti üzerine fuara katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türk firmalarına destek vermek ve bakanlık olarak yanlarında olduklarını göstermek için Brüksel'e geldiğini belirten konuşmasının ardından Çamlı standını ziyaret ederek plaket verdi.
Duyuru ve haberlerimizi takip etmek için e-bültenimize kayıt olunuz.