Türkiye’nin ilk kültür balığı üreticisi ve ilk markalı balığı Pınar Balık, tadım alanında kanaat lideri olan Michelin Yıldızlı şeflerin ve sömeliyelerin tadım testinden başarıyla çıktı. International Taste and Quality Institute (iTQi - Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü) tarafından düzenlenen yarışmada çipura ve levrekleri ile “Üstün Lezzet Ödülü” kazanan Pınar Balık, bu alanda Türkiye’nin ödüle layık bulunan tek balık markası oldu.
Türkiye Aşçılar Derneği’nin de üyesi olduğu, şefler ve sömeliyelerden oluşan bağımsız bir kuruluş olarak, dünyanın dört bir yanından gelen tüketici yiyecek ve içeceklerini test etme ve üstün lezzetli olanları tanıtma üzerine faaliyet gösteren iTQi (Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü),2015 yılı “Üstün Lezzet Ödülleri”ni dağıttı.
Tadım alanında kanaat lideri ve uzman şef ve sömeliyelerin tadım testine dayanması sebebiyle, uluslararası tanınırlıkta tek olan organizasyonda, İzmir Çeşme’de Pınar güvencesi ile üretilen Pınar Balık markalı çipura ve levrekler “Üstün Lezzet Ödülü” aldı.
Altınyunus’un baş aşçısı olan ve mesleğinde 46 yılı geride bırakan Yalçın Çölgeçen’in ızgara tarifleriyle ödül kazanan Pınar markalı çipura ve levrekler ‘’International Taste and Quality Institute’’ logosu taşıma hakkını da kazandı. Yaz sezonu boyunca birbirinden lezzetli tariflerle Altınyunus’ta balık rüzgarı estireceklerini söyleyen Yalçın Usta, meslek hayatında yavaş yavaş jübile yapmaya hazırlandığı bir dönemde kazanılan ödülün kendisini de son derece mutlu ettiğini söyledi.
Değerlendirme Nasıl Gerçekleşiyor?
iTQi (Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü) ödüller için değerlendirmesini, her ürünün hedonik lezzetini ayrı ayrı ölçmeyi amaçlayan tadım oturumları ile gerçekleştiriyor. Her jüri üyesi, tattıkları ürün için Duyusal Analiz Raporu’nda puanlama yapıyor. Bu puanlama ürün lezzeti, aroma, yapı, koku, doku, tadım sonrası ağızda bıraktığı tat gibi kriterler dikkate alınarak yapılıyor.
Duyuru ve haberlerimizi takip etmek için e-bültenimize kayıt olunuz.