Bilgi Merkezi


Doğru Mama Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Karbonhidrat

Karbonhidratlar, köpekler için enerji kaynağıdır. İçeriğindeki buğday, mısır ve pirinç gibi sindirimi kolay ham maddeler ile mamalar, güçlü bir yapıya sahip olurlar ve böylece hayvanların sağlıklı bir biçimde fonksiyonlarını yerine getirmesini sağlarlar. 

  • Protein

Köpeklerin en temel besin madde ihtiyaçlarından birisi olan proteinler, kas gelişimini ve vücut dokularının yenilenmesini sağlarlar. Köpek mamaları, hayvanların protein ihtiyaçlarını karşılamak için tavuk, yumurta, sığır eti, hindi, kuzu, soya ve balık unu gibi ham madde kaynakları içermelidirler. 

  • Yağ

Köpekler, beslenmelerinde yağ asitlerine mutlaka ihtiyaç duyarlar. Esansiyal yağ asitleri, mamalara tat ve aroma sağlamanın yanı sıra hayvanların bağışıklık sistemini güçlendirirler. Dengeli ve sağlıklı bir beslenme için tüm mamalarda tavuk yağı, soya yağı ve balık yağı gibi enerji kaynakları kullanılmaktadır. 

  • Vitamin ve Mineral

Köpek mamalarında bulunan E vitamini köpeklerin bağışıklık sistemini desteklerken, A vitamini sağlıklı bir deriye ve tüylere sahip olunmasını sağlar. Ayrıca D vitamini de iskelet sistemi gelişimi için oldukça önemlidir. 

Mineraller ise hayvanların vücut fonksiyonlarını düzgün yerine getirebilmeleri için gereklidir. Kalsiyum, fosfor ve magnezyum, kemik gelişimi için önemli elementlerdir. Demir, çinko ve selenyum ise tırnak ve deri sağlığı için gerekli olan iz elementlerdir.

E-Bülten Kayıt Olun

Duyuru ve haberlerimizi takip etmek için e-bültenimize kayıt olunuz.