Bilgi Merkezi


Fonksiyonel Balık Yemi Nasıl Olmalıdır?

Global akuakültür endüstrisi olgunlaşıp geliştikçe, üretim sistemlerinin verimliliği ve etkinliğinin iyileştirilmesi üzerindeki baskılar da artmaktadır. Düşen maliyetlerle daha fazla üretme talebi, üreticiler üzerinde artan bir baskı yaratmakta ve üretim sistemleri de en kaliteli yemlere ihtiyaç duymaktadır. 

Akuakültürde kullanılan yemlerin üretiminde çok çeşitli hammaddeler kullanılarak maliyet iyileştirmesi yapılmaktadır, ancak yemlerin besinsel değerlerini muhafaza etmek ve yetiştiriciliği yapılan balık türünün besinsel ihtiyaçlarını karşılayacak sindirilebilir değerleri karşılamak için çok dikkat etmek gerekir.

Günümüzde kaliteli bir yem sadece besinsel ihtiyaçları değil daha fazlasını sağlamak zorundadır. Yeni akım, spesifik katkılarla sağlık sorunlarına destek olan, çözüm içeren yemlerin üretilmesidir. Üretim sistemlerinin etkinliğinin iyileştirecek en önemli kriter hastalıkların kontrol altına alınmasıdır. Yapılan pek çok bilimsel çalışmada, yem katkılarının etkili bir şekilde kullanımının hayvan sağlığını iyileştirdiği sonucuna ulaşılmıştır. Bu işlevini hayvanın sindirim sistemini düzenleyerek ve tüm immun sistemi iyileştirerek yapmaktadır.

Çamlı, uzman ar-ge kadrosu ile laboratuar ve çiftlik şartlarında spesifik katkıların balık sağlığı ve büyüme performansı üzerindeki etkilerini test ederek ürünlerinde kullanmaktadır.

E-Bülten Kayıt Olun

Duyuru ve haberlerimizi takip etmek için e-bültenimize kayıt olunuz.