Hindi Eti Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?
Hindi eti, yüksek besin değeri, düşük yağ ve kolesterol içeriği, çeşitli ürünlerle işlenebilirliği ve lezzeti ile dünyada birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. B1 ve B2 vitaminleri bakımından da zengin bir besin olup, kalp damar hastalıklarının engellenmesinde önemli bir yer tutar.
- Hindiyi pişirmeye başlamadan önce lezzet katması açısından zeytinyağı, sirke veya limon suyu, tuz, biber ve baharatlarla marine etmek gerekir.
- Hindi etini bıçakla delerek içine biberiye, defne yaprağı yerleştirmek mümkündür. Ayrıca, fırınlamadan önce tepsiye havucu, kuru soğanı, sarımsağı, kök kerevizi koyarsanız hindinin ayrı bir lezzeti olacaktır.
- Hindinin üstünün iyice kızarması ve özel olarak tatlanması için, pişme süresinden 15 dakika önce 3-4 yemek kaşığı balı fırçayla hindinin üzerine sürün.
- Hindinin pişirileceği kabın çevresinde 5 ya da 7- 8 cm boşluk olmasına dikkat edin ki; mükemmel pişme kalitesini yakalayabilesiniz.
- 160 derece ısıda uzun süre pişirmekte olduğunuz hindinizi 2- 4,5 kg ağırlığında ise 2-3 saat kadar, 5- 7,5 kg ağırlığında ise 3-4 saat kadar, 8- 12,5 kg ağırlığında ise de 4-5 saat kadar pişirin.
Herkes, yemeğin en lezzetlisini sofrasında görmek ister. Yukarıdaki püf noktalara dikkat ederek siz de lezzeti sofranıza getirin.