Balık etinin yağ içeriği, çeşitlilik göstermektedir. Sadece balık türüne göre değil, mevsimsel koşullara, beslenme özelliklerine, suyun tuz oranına ve bunun gibi birçok faktöre bağlı olarak da değişebilir. Yapılan çalışmalar, aynı balığın farklı dokularında değişik oranlarda depolanabilen total yağın, yağ asidi kompozisyonunun bile önemli ölçüde farklılık arzettiğini ortaya koymuştur.
Kültür ve doğa balıklarında da benzer faktörler nedeniyle balık etinin içerdiği yağ miktarı, değişiklik gösterir. Kültür çipura ve levreklerinde N-9 ve 18: 2n-6 tekli doymamış yağ asitlerinin seviyesi yüksekken, doğa çipura ve levreklerinde 20: 4n-6, n-3 yağ asitleri ve n-3/ n-6 oranları, nispeten daha yüksektir.
Balıklarda besin değeri, rasyona ve yetiştirilen ortam koşullarına göre farklılık gösterebilmektedir. Kültür balığının besin değerleri, doğa balıklarına göre daha stabildir.
Duyuru ve haberlerimizi takip etmek için e-bültenimize kayıt olunuz.