Defne Kokulu Levrek

Evde balık en az kokulu ve en lezzetli şekilde fırında yapılır.

Size mis gibi defne kokulu bir levrek tarifimiz var.

Az malzeme ile harikalar yaratacaksınız!



Defne Yapraklı Levrek Fileto

4 adet Pınar levrek fileto

Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

1 adet limon

4 adet defne yaprağı

Tuz

Fırını 180 dereceye ayarlanıp ısıtın. Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Balıkçınızdan rica ettiğiniz ya da sizin maharetli ellerinizle temizlediğiniz Pınar Levrek filetoları tepsiye yerleştirin. Ayrı bir yerde zeytinyağı ve tuzu karıştırarak filetoların üzerine sürün. Kalın yuvarlak dilimler halinde kesilen limonları ve defne yapraklarını filetoların üzerine yerleştirin ve tepsiyi fırına sürün. 15-20 dakika sonra balıklarınız pişmiş olacak. Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra istediğiniz oranda karıştıracağınız sızma zeytinyağı ve limon suyu sosunu filetoların üzerine gezdirilerek servise sunun. Kızartılmış ekmek ve baharatla tatlandırılmış haşlanmış patates ile servis yapmanızı öneririz :)