Bilgi Merkezi


Organik Ürünler Tüketmemiz İçin 8 Önemli Neden!

  • Besin değerleri daha yüksektir.

Organik ürünlerin besin değeri, diğer ürünler ile karşılaştırıldığında çok daha fazladır ve vücudun ihtiyacı olan minerallerin daha etkili bir şekilde alınmasını sağlar. 

  • Zararlı tarım ilacı barındırmazlar.

Bir ürünün organik olabilmesi için doğal ortamda yetişmiş, toplanmış ve tüm sürecini tamamlamış olması gerekmektedir. Zararlı kimyasal maddeler, böcek ilacı, bitki öldürücü, antibiyotik ve büyüme hormonları asla içermezler. Bunlar yerine ekili alanlarda gübre ve doğal ortamda üretilmiş böcek ilaçları gibi daha güvenli yöntemlerle ürünler ve hayvanlar yetiştirilir. 

  • Özellikle çocuklar için iyidir. 

Gıda ürünlerinde kullanılan kimyasallar, özellikle çocukların hassas bedenleri için zararlıdır. Bu yüzden, organik gıda kullanma konusunda daha titiz davranılmalıdır. 

  • Daha doğa dostudurlar. 

Organik gıdalar geleneksel yollarla yetiştirildikleri ve zararlı kimyasallar içermedikleri için çevreye zarar vermezler. Organik tarım, yiyeceklerin sağlıklı yetişmesi için ve çevreye zarar vermeyecek şekilde nöbetleşe ekimle yapılır. Bu dönemlerde toprakta bulunmayan kimyasallar toprağa veya suya aşılanmaz. 

  • Büyük ölçüde yerlidirler.

Herhangi bir kimyasalı bünyesinde barındırmadığından organik ürünlerin raf ömrü kısa olur. Bu da birçok açıdan iyi olacak şekilde yerelde yetiştirilmeyi gerektirir. Çevre için yararlı olmasının yanında, ürünün pazara ulaşım aşamalarını kısaltır. 

  • Daha tazedirler.

Yapay koruyucular içermezler ve organik olmayan ürünlere kıyasla daha tazedirler. Raf ömürleri oldukça kısa olduğundan alındıklarında oldukça taze ve tatlıdırlar.  

  • Daha güvenlidirler.

Organik olmayan ürünler, taşıdıkları kimyasallar ve koruyucular nedeniyle, besinden kaynaklanan E. coli virüsü ve bakterilerin vücudunuza aşılanmasına neden olur ve daha fazla besin kaynaklı bakteri, virüs vb. oluşumuna sebep olurlar. 

  • Daha lezzetlidirler. 

Organik ürünler çok daha lezzetlidirler. Daha taze olmaları, kimyasal ilaçlamaya maruz kalmamaları da onları daha lezzetli yapan etkenler arasındadır.

E-Bülten Kayıt Olun

Duyuru ve haberlerimizi takip etmek için e-bültenimize kayıt olunuz.