Blog

Karada Balık, Alın Size Tavada Balık!

Karada Balık, Alın Size Tavada Balık!

Tadı ne de güzel gelir insana, her gün olsa da yesek deriz bazen. Her gün yemiyor olsak ta; Çamlı Yem olarak her günümüzde bahsettiğimiz balıklarla birlikteyiz biz. Denizden gelen bu canlıları önce karaya, sonra da tavaya taşıyoruz. 

Balıklarımızı tavaya taşımadan önce bir nevi ‘ Online- Marketing ‘ yapmak durumundayız tabi... Tatları güzel olduğundan her türlü yenir demeyin, gelin sizler bilinçli tüketici yaklaşımıyla ilerleyin. 

Kimdir bu bilinçli tüketiciler, diğerlerinden farkları nelerdir?  

Bilinçli tüketiciler;

  • Neyi, neden tükettiğinin bilincindedir.
  • Onların her zaman tüketme yolunda amaçları vardır ve hep bu amaç doğrultusunda ilerlerler. 
  • Farkındalık seviyeleri gelişmiş düzeydedir; kendilerine nelerden, nerelerden pay çıkarmaları gerektiğini iyi bilirler.

Konuya ‘ Online Marketing ‘ den devam edelim. Herkesin bu yeni uğraşında, bilinçli tüketiciler için bahsettiklerimiz yer alır. 

Yani; 

“ Ben bu balığı alacağım ama bana almam için bir sebep gösterin. “ 

“ Bana karada bir balık gösterin; alayım tavaya; ben o balığa bir de orada bakayım... “

Şimdi geliyor çeşitler önümüze. Alabalık mı desek, herkesin o çok sevdiği çipura mı desek yoksa tadına doyum olmayan levrekten mi bahsetsek?

Çamlı BioAqua Yemi ile beslenen Pınar Balık Çipura ve Levrekleri Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü tarafından 2015 yılı ‘ Üstün Lezzet Ödülü’ ne layık görüldü. Türkiye’ ye ilk defa bu sevinci yaşatmanın gururunu yaşıyoruz. 

BioAqua ile Beslenen Balıkların Tadına Doyulmuyor! 

Balık tüketicileri olarak ta her birimize düşen görev, bu bilinç ile karadaki balıkları tavaya almak ve tadına varmak olacaktır. 

Duruma bakarsak biz, insanlar olarak gayet güzel besleniyoruz ama bu enfes tatları nereden, nasıl alıyoruz ki? Acaba balıklarımız neyle besleniyorlar da bizi de bu denli güzel besliyorlar?

Gelsin Alabalıklarımız için Growmax!

GrowMax yemleri, “doğala en yakın” yetiştiricilik bilinci ile doğadaki alabalıkların besinsel profilini referans alarak büyütme ve hasat dönemi beslenmesinde kullanılmak üzere yüksek yağ içeriğine sahip olarak tasarlanmıştır.

Kullanılan kaliteli hammadde kaynakları ile sindirilebilir protein ve sindirilebilir enerji (DP/DE) oranı optimum seviyede dengelenmiştir. Balığın ihtiyacı olan esansiyel amino asitler kaliteli balık unundan, enerji, sağlığın korunması ve lezzet için gerekli olan esansiyel yağ asitleri de sadece balık yağından sağlanmaktadır. Growmax yemlerinde kullanılan denizel orjinli hammaddeler, balık gelişimini ve et kalitesini üst seviyede desteklemektedir. 

Çamlı GrowMax serisi, sindirilebilirliği yüksek kaliteli protein/enerji kaynaklarının yanı sıra balık sağlığını ve gelişimini optimum şekilde desteklemeye yönelik spesifik katkılar da içermektedir. İçeriğindeki özel growmax katkıları ile balığın yaşam kalitesini ve performansını belirleyen sindirim sistemi optimize edilir. Hücre içi enzimlerin korunumunu ve salınımı artar, ortam koşullarının ani değişimlerine (sıcaklık, oksijen, tuzluluk vb.) karşı balık adaptasyonu desteklenir. Böylelikle doğal etken maddelerin sinerjistik etkisi ile yem alımında, büyüme performasında ve sağlık durumunda iyileşme sağlanır.

Yağ asidi emilimi ve hücre zarı geçirgenliğini iyileştirmeye yönelik fosfolipidler ve omega yağ asitleri içerir. Doku oluşumu için esansiyel aminoasitler ve kalsiyum / fosfor kaynakları ile dengelenmiştir.

Gelsin Levreklerimiz için Simplex Büyütme Yemi!

Büyütme yemleri, sindirilebilirliği yüksek kaliteli yem hammaddelerinin optimum bileşimi ile balık türüne özgü kriterler göz önüne alınarak formülize edilmiştir. Içeriğindeki hayvansal ve bitkisel kaynaklar, yapılmış deneme çalışmaları doğrultusunda elde edilen verilere istinaden optimum büyüme performansı elde edilecek şekilde ayarlanmıştır. Balığın ihtiyacı olan esansiyel amino asitler kaliteli balık unundan; enerji, sağlığın korunması ve lezzet için gerekli olan esansiyel yağ asitleri de sadece balık yağından sağlanmıştır.

Doku oluşumu için esansiyel aminoasitler ve kalsiyum / fosfor kaynakları ile dengelenmiştir. Balık için gerekli olan vitamin ve minerallerce desteklenmiştir.

Gelsin Çipuralarımız için Önbesi Yemi!

Çamlı Önbesi yemlerimiz, yavru grubundan büyütme dönemine geçen jüvenil safhadaki balıkları, büyütme periyoduna adapte eden geçiş yemi grubudur. İçeriğinde kullanılan sindirilebilirliği yüksek hammaddeler balığın besinsel ihtiyaçlarını optimum seviyede karşılarken, kullanılan spesifik katkılar ile balığın yaşam kalitesini ve performansını belirleyen sindirim sistemi optimize edilir.

Sindirim sistemi sağlıklı olan balıkların, yetiştiricilik sürecinde karşılaşabileceği hastalık etmenlerine ve mevsimsel değişkenliklere karşı  adaptasyonu kolaylaşır. Böylece yavru döneminden çıkıp büyütme evresine geçecek olan balıkların değişen dış faktörlere karşı direncini maksimumda desteklenir.

Balıklarımız için sağlıklı beslenmeyi sağlamak adına bahsedilen yemler onca çeşidin içerisinden sadece bir tanesi. Her yaş grubuna ve her koşula uygun üretilmiş envayi çeşidi de bir arada.

‘ Neden balık? ‘ sorusuna Çamlı’ nın cevabı yukarıda... Her gününüzde tadına doyamayacağız balıklar sofranızda olsun, bu enfes tatlar ile masanız dolsun! 

İdil Yengil
Pınar Balık Bioaqua Alabalık Çipura Levrek Sea Bass Sea Bream Balık Yemleri Simplex Multimax Önbesi Yemi Trout Fish Feeds Pre- Grower Feeds Çamlı Yem Çamlı Feed Pınar Fish

E-Bülten Kayıt Olun

Duyuru ve haberlerimizi takip etmek için e-bültenimize kayıt olunuz.