Blog

Yeni Yıl Bol Bereketli Olsun

Yeni Yıl Bol Bereketli Olsun

Geride bıraktığımız 2013 yılında, tarım ve hayvancılık adına çok fazla dalgalanmalar yaşadı. Üreticiler girdi maliyetlerini dengelemekte oldukça güçlükler yaşadı. İnanılmaz derecede artan saman fiyatları gördük. Süt ve et fiyatları ise çoğu zaman piyasa şartlarının altında kaldı. Üreticiler ise nakit sıkıntıları gidermek için çok sayıda hayvan kestirmek zorunda kaldı.

Büyük çaplı üreticilerin daha fazla zarar gördüğü bu süreçte birçok çiftlik satılığa çıktı. Aile işletmeleri ise diğer yan dalları sayesinde bir şekilde sürdürülebilirliklerini korudu. Yem fiyatlarında ki artış birçok üreticiyi zora soktu, kendi yem bitkilerini üretebilen işletmeler diğerlerine göre kardan zarar ederek zorlansa da üretimlerine devam etti.

2013'ün son çeyreğinde ise süt ve et ürünlerine olan tüketici rağbetinin artması ile piyasada bir rahatlama söz konusu oldu. Süt toplayan kurumsal ve yerel firmaların fiyatlarının daha uygun olması ve ödeme şekillerinde ki değişiklikler ile üreticiler daha rahat bir döneme girdi.

Beklentimiz ise 2014'ün birinci ve ikinci çeyreğinde aynı pazar şartlarının sürmesi yönünde. Yaşar ailesi olarak üreticilerimizi daha güçlü görmek en az onlar kadar bizleri de mutlu eder. Herkese bereketli ve verimli bir yıl diliyorum. Umarım 2014 Türk tarım ve hayvancılığında yeni bir sayfa açar ve hepimizi daha ileriye taşır..

Arda Yüceege
Pınar Çiftlik Yem Feed Süt Et Büyükbaş Tarım Hayvancılık Saman Dairy Milk

E-Bülten Kayıt Olun

Duyuru ve haberlerimizi takip etmek için e-bültenimize kayıt olunuz.